5 essentials 1

MIJN TOP 5 KITESURF ESSENTIALS

Vliegers, bar, board, wetsuit, harnas, pomp … Weet je zeker dat je alles hebt? Nou, in mijn geval NEE! Er zijn nog 5 ‘dingen’ die ik nodig heb voordat ik naar de spot ga, anders kan mijn kitesessie een ramp worden. Dit zijn mijn top 5 kite essentials:

5. Forecast-apps

Om eerlijk te zijn heb ik een haat-liefde relatie met deze apps (en websites). Ze zijn als een onbetrouwbaar vriendje, meestal spreken ze niet de hele waarheid, maar ze geven me wel goede richtlijnen. Ik controleer alle apps, vergelijk ze en maak een beslissing welke 2 kites ik mee ga brengen. Afgelopen zomer werkten een paar apps niet en ik ontdekte hoeveel ik op hen vertrouwde … Ik was me daar echt niet van bewust.

  • Wereldwijd:  Windy (pro)Windguru, Windfinder, Windyty, Holfuy 
  • Nederland: Actuele wind, Windmeting, Weerplaza.nl

4. Een waterdichte tas

Weet je wat mijn kitesessie echt zou kunnen verpesten? Regen. Ik moest me zorgen maken over mijn elektronische autosleutels, papiergeld en smartphone als het begon te regenen of sneeuwen. Niet meer! Ik kocht een waterdichte tas voor +/- € 5, -.

Bonus: het houdt mijn spullen vrijwel zandvrij EN het is duurzaam. 🙂

3. Poncho

Eerst vond ik dit ding echt heel erg onnodig, totdat ik moest wachten op een vriend en iemand me zijn poncho leende omdat ik het super koud had. Het verbaasde me echt hoe warm het me hield terwijl de zon onderging. Dus kocht ik mijn eigen poncho en ontdekte andere voordelen van de poncho: 1. Het is veel comfortabeler om om te kleden wanneer de temperatuur niet optimaal is voor mijn bikini. 2. Het houdt je privé-delen privé. Misschien geef je er niet zo veel om … Maar niet iedereen ziet die naakte kont van jou graag! Wat ik ook leuk vind aan de poncho is dat ik hem over mijn wetsuit kan doen als ik haast heb en mijn autostoeltje wat langer droog en zout vrij houd!

5 essentials 2

2. De handkar

De handkar is waarschijnlijk mijn beste koop van 2018! Ik moet 20 minuten lopen van de parkeerplaats naar mijn homespot. Ik breng graag minstens 2 vliegers mee en sinds dit jaar breng ik ook 2 kiteboards (een met straps en een met boots). Die wandeling van 20 minuten is niet zo leuk, vooral als je een zeer intensieve kitesessie hebt gehad en je terug moet lopen met al je spullen! Dus volgde ik iemands advies op Instagram: ‘Koop een handkar’. Het maakte alles zoveel gemakkelijker !! Ik kan alles brengen wat ik wil en meer, zonder 40 minuten te worstelen. De handkar die ik kocht was € 40, – & kan ook als stoel worden gebruikt, dus ik kan op het strand zitten als een koningin op haar troon.

1. Kitesurfverzekering

Het is niet echt een ding, maar het is absoluut het belangrijkste dat ik heb tijdens het beoefenen van deze sport. Ik heb de afgelopen twee jaar een paar vliegers gebroken en iemand had over mijn kiteboard gereden. Die eerste gedachte: “Maak je geen zorgen, je hebt een verzekering. Op de een of andere manier gaan we het oplossen ” is goud voor mij! Mijn verzekering is van Sportzeker en als je Nederlands bent kun je er een krijgen vanaf € 10, – per maand.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
nl_NLNL