EEN KITESURF VAKANTIE BOEKEN

Laten we eerlijk zijn, het zou zoveel beter zijn om in je shorts te kite & een pauze te nemen voor een verse kokosnoot in plaats van jezelf met bevroren vingers uit dat koude winterpak te halen terwijl je wanhopig verlangt naar iets heets… Tijd om een ​​kitesurfvakantie te boeken!

boeken 4

Als je flexibel bent in wat je nodig hebt en geld geen probleem is, is het boeken van een kitesurfvakantie een fluitje van een cent, maar als je net als ik bent… Dan gaat dat niet werken. Het vinden van een goede deal op een geweldige plek met geweldige omstandigheden kan behoorlijk uitdagend zijn! Dus, hoe maak je het een beetje eenvoudiger?

Organiseer de boel

Als je de details duidelijk maakt, wordt je zoekopdracht veel eenvoudiger. Wat wil je en waar geef je om? Ik geef bijvoorbeeld niet zo veel om het uiterlijk van mijn accommodatie, zolang het maar in de buurt van een kitesurfplek ligt, maar ik hou niet van lange vluchten, dus ik boek liever geen vluchten langer dan 15 uur. Tijd om te beginnen met schrijven of typen. Dit is de informatie die ik meestal in mijn document plaats:

  1. Budget: wat wil je uitgeven, is dit voor je hele vakantie of alleen voor je vlucht, transfer & accommodatie?
  2. Datum / periode: wanneer wil je gaan en voor hoe lang?
  3. Plaatsen: Begin met onderzoeken. Waar kan je de condities vinden die jij wilt, in de periode dat jij kan gaan reizen? Schrijf de plaatsen waar je geïnteresseerd in bent op en laat wat ruimte om hen heen zodat je later aantekeningen kunt maken.
  4. Begin met zoeken: ik ben dol op het zoeken naar combo-deals, je betaalt één prijs voor je vlucht, transfer en accommodatie. Vergeet niet te controleren hoe je vanuit elke accommodatie naar de kite spots komt! De combi-deals die we hebben geboekt: een week Santa Maria, Cabo Verde voor € 650, – per persoon all-in (ja, zelfs extra bagage) en 3 weken Brazilië, Cumbuco voor € 1000, – per persoon (helaas, ging dat niet door omdat ik mijn voet brak …). Als combo-deals niet voor jou werken of je liever alles apart boekt, begin dan met het kijken naar vliegtickets naar de door jou geschreven locaties. Als een van uw voorkeursbestemmingen niet lukt … Noteer de reden! Controleer prijzen, vluchttijden en toegestane hoeveelheid bagage (belangrijk als je je eigen uitrusting wilt meenemen). Als dat er goed uitziet, kijk dan hoe lang het duurt om naar een dorp of stad te reizen waar je graag wilt verblijven. Stel dat je iets minder dan 2 weken op vakantie wilt en dat je vlucht 15 uur duurt, maar je ook 6 uur moet rijden om op je bestemming te komen…  dan verlies je 2 hele dagen van je vakantie! Je moet jezelf afvragen of dat is wat je wilt. Wat er overblijft is zoeken naar een accommodatie en een transfer, misschien kun je er zelf komen met het openbaar vervoer, een auto die je huurt of misschien kan de accommodatie je een taxi sturen.
  5. Boeken of heroverwegen: hopelijk heb je die perfecte combinatie inmiddels gevonden! Zo niet… dan moet je je budget, datum / periode of je verwachtingen opniew bekijjken en hier en daar verschuiven.
boeken 3

Controleer de wind activiteit van de voorgaande jaren

Op windguru.com kun je niet alleen de huidige voorspelling bekijken, je kunt ook de archieven bekijken! Dezelfde plaats, dezelfde maand, ander jaar.

boeken 1

Een kaart en een boek

Awesome Maps heeft een KITESURFMAP gemaakt. Dit ziet er niet alleen geweldig uit aan je muur, je kunt het ook bekijken voor inspiratie! Deze kaart toont jou de beste plekken ter wereld en geeft je informatie over de omstandigheden.

Stoked Publications heeft een boek gepubliceerd met de naam: THE WORLD, KITE AND WINDSURFING GUIDE. Dit boek biedt ook informatie over de beste plekken ter wereld! In dit boek kan je lezen over de voorwaarden, de kosten, enkele tips en andere reisinformatie vinden.

Een laatste controle

Als je je perfecte kitesurfvakantie hebt gevonden, zorg dan dat je wat extra informatie over dat land en die plaats krijgt voordat je boekt! Niet elke plaats is veilig en niet elke plaats is goedkoop. Controleer hoeveel het kost om op je bestemming te ‘leven’, anders zou je vakantie veel duurder kunnen worden!

Tijd om die vakantie te boeken!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
nl_NLNL