DE TRIP: KITESURFING IN KALPITIYA, SRI LANKA

Als je denkt aan mogelijke kitesurfbestemmingen, is Sri Lanka misschien niet een van je eerste gedachten. Het was ook niet de onze. Omdat ik mijn voet brak, moesten we onze novembervakantie naar Brazilië annuleren en een andere boeken voor januari. Na 3 dagen onderzoek bleek Sri Lanka de beste optie voor ons te zijn. Ik ben niet blij dat ik mijn voet heb gebroken, maar als dat niet was gebeurd, zouden we niet naar Sri Lanka zijn geweest en als ik eerlijk ben… Deze reis had ik niet willen missen! Sri Lanka, je bent mijn nummer één kitesurfbestemming geworden! <3 Lees verder om meer te weten te komen over onze ervaring in Kalpitiya van 11 tot 23 januari.

Vlucht, transfer, accommodatie

We vlogen met Qatar Airways en vertrokken om 15:15 uur vanuit Amsterdam naar Doha (een vlucht van 6:20 uur) met een overstapstijd van 2:05 uur voor onze vlucht van Doha naar Colombo (een vlucht van 5:10 uur) waar we aankwamen om 9:20. Ik heb nog niet met veel vliegtuigen gereisd, maar als elke vlucht zoals deze zou zijn, zou ik het helemaal niet erg vinden om te vliegen! We boekten een economy-vlucht, maar blijkbaar bevatte het ook goed eten op elke vlucht, drankjes (zelfs alcoholisten), dekens, kussens en een entertainmentsysteem waarop je tegen elkaar kon gamen en de nieuwste films kon kijken! Alleen Qatar Airways vliegt naar Doha, waardoor een overstap in Doha erg soepel en goed georganiseerd is. Wat ik ook erg leuk vind aan Qatar Airways is dat je je sportuitrusting kunt meenemen in plaats van je ingecheckte bagage. Maar… Als je een extra tas wilt meenemen, kost het je veel. Zorg er dus voor dat je binnen de toegestane hoeveelheid bagage blijft. Ook mag je handbagage niet meer dan 7 kilogram wegen en ja, ze wogen echt onze handbagage.

Voor Sri Lanka heb je een visum / ETA nodig, die we digitaal hebben aangevraagd via de officiële website: http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Een werkgever van de luchthaven van Colombo vroeg of we een digitaal visum hadden en stuurde ons in een rij waar we een uur moesten wachten, gemakkelijk … om erachter te komen dat we weer opnieuw achteraan in de rij konden gaan staan, want we hadden geen klein #% $ # @ * formulier dat je op een bureau kon vinden met een heel, heel klein bordje erop. Yaaaaay. Dus we vulden het formulier in, kwamen terug in de rij en slaagden er eindelijk in om door immigratie te komen.

We hebben alles vooraf geboekt en ik had onze accommodatie-contactpersoon verzocht voor een transfer, die op ons wachtte in Colombo. Hoewel ik hen had geïnformeerd over de boardtassen die we zouden meenemen, had onze chauffeur niet de juiste auto om ze in te passen … Maar geen probleem, hij belde een paar keer en regelde zo een busje voor ons!

De rit van de luchthaven van Colombo naar Kalpitiya kostte ons +/- 4,5 uur. In het begin was het super eng! Rijden aan de andere kant van de weg, andere voertuigen op enkele centimeters missen … Na een paar hartaanvallen merkten we dat geen van de auto’s schade had (!?), Dus namen we maar aan dat het wel goed zou komen en lieten we onze chauffeur zijn magie doen. Onze chauffeur zorgde ervoor dat we bij een beveiligde bank kwamen toen ik hem om een ​​geldautomaat vroeg en kocht wat verse kokosnoten voor ons (helaas met rietjes). Na een tijdje stopte onze chauffeur zijn auto en vroeg hij om de kokosnoten die we leeg hadden gedronken. Ik haalde de rietjes eruit en gaf de kokosnoten aan onze chauffeur, die hij naar buiten gooide. Voordat ik wist wat er gebeurde, pakte hij de rietjes uit mijn handen, gooide die ook naar buiten en reed weg … Blijkbaar was mijn gezicht hilarisch, want Chris huilde bijna van het lachen toen hij mijn gezicht zag. We waren weer klaarwakker en begonnen al het plastic op te merken dat letterlijk overal was … Sri Lanka je bent mooi, maar zorg alsjeblieft voor je plastic, het siert je helemaal niet. Hoe dan ook, we zagen ook een prachtige natuur en ik wed dat we meer hadden gezien als we niet in slaap waren gevallen.

We verbleven in het Kalpitiya Beach Hostel (KBH) in Kudawa (een deel van Kalpitiya), waar we een privé kamer hadden geboekt. De KBH heeft in principe drie huizen met slaapkamers (inclusief muskietennetten), keukens, badkamers, veranda’s en gratis drinkwater. Het is een geweldig hostel: gezellig, heel gastvrij en redelijk goedkoop. De KBH heeft fietsen die je kunt gebruiken, scooters die je kunt huren en veel bordspellen! De managers en vrijwilligers zullen er alles aan doen om uw verblijf aangenamer te maken. Elke dag in dit hostel eindigde met het spelen van spelletjes of kletsen en wat drankjes met iedereen die er verbleef. In 2 minuten loop je van de KBH naar het strand! Binnen 5 minuten van het hostel vindt je een supermarkt, een marktplaats en een nog een supermarktje. Een wandeling van 10 tot 15 minuten brengt je naar Kitesurfing Lanka, dat een zeer betaalbare en hoogwaardige reparatiewerkplaats voor kitesurfers heeft (ja, dat hebben we op de harde manier ondervonden).

Weer

We hebben geen dag gehad waar de temperatuur niet rond de 30 graden Celsius lag! Het was heet! We brachten allebei een neopreen shorty, maar na onze eerste sessie schakelden we over op normale badkleding. Ik wou dat ik wel wat lycra-shirts had meegenomen! De zon is supersterk in Sri Lanka. Ik ben iemand die niet snel verbrandt (zelfs als ik zonnebrandcrème vergeet), maar ik ben vergeten zonnebrandcrème op te doen tijdens mijn tweede dag kitesurfen in Sri Lanka en eindigde met een tweedegraads zonnebrand (in Nederland ook bekend als een 3e tot 4de graad ZONverbranding).

Ons is verteld dat Sri Lanka twee dominante windperioden kent: van mei tot september, waar de wind uit het zuiden komt en van december tot maart, waar de wind uit het noordoosten komt. Het winterseizoen is perfect voor freeride, freestyle en wakestyle. De wind trekt overdag langzaam aan. Vanaf 10:00 uur kun je meestal met een 13 tot 15 meter kite vliegen die na 13:00 worden verwisseld voor een 9 tot 13 meter kite. Ik ben ongeveer 60 kilo, ik heb mijn 13 meter kite drie keer gebruikt tijdens onze vakantie, die ik later heb vervangen voor mijn 9 meter kite. Ik heb mijn 9 meter kite de rest van de dagen gebruikt, maar had de 7 meter kite op twee van die dagen kunnen gebruiken. Sommige andere bezoekers van het hostel noemden de wind vlagerig… hoewel de wind stabieler zou moeten zijn dan in het andere seizoen. Wij zelf vonden de wind behoorlijk stabiel. We hebben 2 dagen gehad waar het kort motregende, wanneer dit gebeurde, verdween de wind, maar deze kwam ook weer heel snel terug als het gestopt was met regenen.

Tussen 18:00 en 19:00 werd het donker. Het werd dan ook gelijk een stuk koeler, dus ik was erg blij dat ik mijn trui bij me had! Er is iets extra’s dat bij het donker hoort: muggen! Ik denk dat dit de eerste vakantie is waar ik DEET echt nodig had.

Kiten

De Zee

Met de winterwindrichting (Noord-Oost) is het mogelijk om op zee te kitesurfen, je krijgt een mooie shore-on tot side-shore wind. Door deze richting konden we een paar downwinders doen van de Kalpitiya-lagune naar de KBH! Het water heeft veel kleine golven met chop ertussen. Als je graag naar rechts springt, kun je de golven als kickers gebruiken! Mijn vriend en ik varen allebei met boots, dus we hebben het zelf niet gemerkt, maar de stroming zou behoorlijk sterk zijn volgens andere kitesurfers. Zwemmers gingen niet waar ze niet konden staan ​​en de plek werd niet aanbevolen voor onervaren kitesurfers.

Lagune van Kalpitiya

Op het strand vind je veel vissershutten met kitescholen waar je materiaal kunt huren, lessen kunt volgen of gewoon je spullen kunt laten en chillen. De meeste van deze organisaties hebben ook GRATIS reddingsboten, omdat de wind off-shore is, zorg wel even dat je ‘Hallo’ zegt voordat je het water op gaat. We kregen een zeer warm welkom van de kitecaddies van de Horizon, die gestationeerd zijn in een van de eerste hutten. Ze hielpen ons met lanceren, landen, waakten over onze spullen en waren erg geïnteresseerd in ons materiaal en Chris zijn trucs. De caddies kite minder dan een jaar, maar ze hebben voerde uitgehaakte kiteloops en een heleboel andere trucs uit! De Kalpitiya-lagune is behoorlijk groot, dus we hadden veel ruimte voor trucs! Het water is een beetje choppy en op de een of andere manier moesten we veel harder werken om up-wind te komen. Sommigen zeggen dat er een kleine stroming is, anderen zeggen dat het kwam door de windvlaag. Oh en trouwens, pas op voor zeer scherpe schelpen in het water. Er is ook een afspraak met de vissers dat het toegestaan is om te kiten van 10:00 tot 17:00 uur op de lagune. Daarvoor en na willen zij graag de rust om te vissen.

KSL-lagune

Ik denk dat deze plaats niet echt een naam heeft … Het is een hele, hele, hele kleine lagune tussen de zee en Kitesurfing Lanka, dus we noemden het de KSL-lagune. Het heeft spiegelvlak water zonder stroming, wat het perfect maakt voor wakestyle! Helaas is de plek erg klein, 12 mensen maken het al druk en er zijn veel plotselinge (super) ondiepe plaatsen, dus het is zeker niet beginnersvriendelijk. Als je je midden in de lagune zou bevinden en je vlieger zou laten crashen, zou het waarschijnlijk in de struiken belanden, dus er is slechts een kleine ruimte voor fouten.

Dreamspot

We dachten dat deze plek vlak zou zijn, zoals in onze dromen … Blijkbaar hebben we niet dezelfde dromen als de mensen die deze plek hebben genoemd. De wind was side shore en het water was choppy. Een beetje hetzelfde als de Kalpitiya-lagune, maar zonder andere mensen, dus het zou een behoorlijk mooie locatie zijn als je je eigen kitesurf-sessie wilde hebben. De enige manier om Dreamspot te bereiken is met een boot, die ook je reddingsboot zal zijn, het heeft ons in totaal € 60,- gekost.

Vella Island

Dit is eigenlijk de droomplek waar we op hadden gehoopt! Het kostte ons in totaal € 85, – (na een stop bij Dreamspot), maar we kregen spiegelvlak water in ruil daarvoor! Werkelijk wakestyle hemel! De wind is offshore, dus de boot die je daar brengt, zal ook je reddingsboot zijn. De wind was niet zo sterk als bij de Kalpitiya-lagune en ook behoorlijk vlagerig. Ik heb meerdere keren gewisseld tussen mijn 13 meter vlieger en mijn 9 meter vlieger. Er was nog een groep kiters, die na een uur of twee verdwenen waren, de rest van de dag moesten we het eiland delen met de vissers … en honden. Er was een groep van 10 honden op het eiland. Ik ben gewend aan grote honden, dus ik vind ze niet zo erg, maar ze bevinden zich op de grens tussen speels en agressief, ze probeerden zo dicht mogelijk bij je in de buurt te komen. Een van hen beet Chris zachtjes in zijn kont terwijl hij up-wind liep. We hebben erom kunnen lachen, maar je moet je hiervan wel bewust zijn, vooral als je niet van honden houdt.

Lokale bevolking

Het Sri Lankaanse volk was erg vriendelijk, eerlijk en dankbaar. Onze hostelmanager had ons al geïnformeerd over de taxi- en tuk-tuk-prijzen, maar wanneer we onze chauffeurs vroegen wat de prijs van onze reis zou zijn, probeerden ze nooit meer geld te krijgen. Naar mijn mening zijn deze mensen de meest toeristvriendelijke mensen die ik ooit heb gezien. De meesten zullen je niet proberen te overtuigen, te dwingen of tegen je te liegen, maar als ze je leuk vinden, zullen ze alles voor je doen. Wanneer je door de straten loopt, is het heel normaal om ‘Hallo’ te zeggen tegen iedereen met wie je paden kruist. In de grotere stad zullen mensen meer op zichzelf staan, maar nog steeds erg vriendelijk en behulpzaam als je met ze praat.

Eten

Als je niet van gekruid eten houdt, is het een Russische roulette om te eten. ‘Het is behoorlijk pittig’ is helemaal niet zo pittig en ‘Gewoon een beetje pittig’ zou onze mond verbranden. Zelfs als we 4 dezelfde snacks op dezelfde plek zouden kopen, zouden er 2 niet pittig zijn, terwijl de andere 2 het tegenovergestelde waren.

Er waren verschillende tuk-tuks die rond reden met verschillende deuntjes (Für Elise, Nightrider, A-team en meer) die verschillende soorten eten en drinken verkochten in de buurt van de KBH. Er zijn ook een paar restaurants waar we hebben gegeten en ontbeten:

De kleine dame

Ik heb geen idee hoe haar kleine voedingswinkel werd genoemd, maar het was twee blokken verwijderd van de KBH. De dame die de plaats runt had 3 hele schattige kinderen die erg geïnteresseerd waren in vreemden. Haar winkel heeft 2 lage tafels, dus er is geen ruimte voor meer dan 6 personen. Ze maakt heerlijke zoete pannenkoeken, roti, een pittige kipcurry en een niet-pittige groene curry. Ons diner kostte ons in totaal 500 LKR (€ 2,50).

The Eagles

Je vindt dit restaurant op Google Maps! Het wordt gerund door een familie (een vader, moeder en dochter). We hebben veel goede verhalen gehoord over deze plek. Toen we kwamen dineren, legde de vader ons uit dat zijn vrouw en dochter naar het ziekenhuis waren en hij alleen rijstgerechten van het menu kon bereiden. Toch was het eten erg goed! We gingen allebei voor een ‘Mixed Seafood’ en hadden veel rijst met greens, krab, garnalen en tonijn. We hebben in totaal 1500 LKR (€ 7,50) betaald.

De vader vertelde ons dat hij officieel niet ’s ochtends open is, maar als we het leuk zouden vinden, zou hij voor ons ontbijt maken voor 500 LKR per persoon. We namen zijn aanbod aan en kregen ontzettend veel eten voor het ontbijt, waaronder smoothies, pannenkoeken, rijst, noedels, snoep, een fruitsalade, koffie, thee, drinkwater, curry’s en nog veel meer! Het was geweldig, maar misschien hadden we hem moeten vertellen dat Chris geen pittig eten aankan … want er waren een paar behoorlijk pittige bijgerechten inbegrepen.

Horizon

Bij de Kalpitiya-lagune kun je vóór 11.30 uur lunch bestellen van het menu in de Horizon vissershut. Het wordt dan om 13:30 uur op het strand bezorgd. De prijzen van de maaltijden gaan van 450 LKR tot 1200 LKR. Alle gerechten bevatten een flesje van 200 ml: cola, water, sprite of gemberbier en een paar friet of een beetje rijst. We hebben 5 keer geluncht in de vissershut van de Horizon.

In de buurt van The Eagles vindt je ook het Horizon Resort met een eigen restaurant. Blijkbaar zouden ze een menu moeten hebben, maar we hebben er geen gezien. We moesten kiezen tussen inktvis of een andere vis. Ik had de inktvis en Chris de andere, we eindigden met een rekening van 6000 LKR (€ 30, -), wat veel is voor Sri Lankaanse termen en diarree.

Mom's Kitchen

BESTE PLAATS OOIT! We hebben meerdere keren in dit restaurant gegeten. Het is erg gezellig en heeft heerlijke gerechten! De jongen die daar werkt is erg aardig en gastvrij zoals je zou verwachten in een zeer goed Europees restaurant. Ja, hij is de zoon van de moeder die in de keuken is. Hij zal je vragen hoe pittig je je gerecht wilt en komt meerdere keren tijdens je diner langs om te vragen of alles in orde & naar wens is. Niet pittig is echt niet pittig en een beetje pittig is precies dat! Bij je gerecht krijg je rijst en 4 tot 6 bijgerechten. Bij vullen van de kommetjes is geen probleem en dat zonder extra kosten! Zelfs met cocktails werd onze rekening uiteindelijk 3000 LKR voor ons gezamelijk.

Mom's here

Niet te verwarren met Mom’s Kitchen, maar ook een leuk restaurant. Ze hebben een zeer gevarieerd menu en waren voor zover we wisten de enige plek waar je Europese gerechten zoals ‘Gegrilde Kip met Aardappelen’ kon eten. Met een fles water toegevoegd aan ons diner was onze rekening ook ongeveer 3000 LKR.

Geen wind activiteiten

Een strandwandeling

Natuurlijk is het strand een perfecte plek voor wandelingen! Als je op je omgeving let, zul je veel heel speciale (helaas dode) vissen vinden. Hier hadden we wat gemengde gevoelens over. Aan de ene kant werden we een beetje vermaakt door erachter te komen wat voor soort vis we zagen, aan de andere kant waren we niet te spreken over de manier waarop deze vissen stierven. Blijkbaar kan de visser dit soort vissen niet verkopen en gooit hij ze op het strand in plaats van terug in zee. We zagen een kogelvis, een aal, een papegaaivis, een Titan Trigger Fish en enkele andere vissen die we niet konden identificeren. We hebben ook twee dode zeeschildpadden gevonden … Ze hadden allebei plastic om hun schild.

Bezienswaardigheden Kalpitiya

We wilden gaan sightseeing in Kalpitiya, maar het bleek dat je je paspoort moest meenemen om het Nederlandse fort in te kunnen, die we natuurlijk in het hostel achter hadden gelaten. We probeerden zelf door Kalpitiya te lopen, maar alles leek op hetzelfde. Binnen 10 minuten had je het allemaal gezien. We vroegen onze tuk-tuk-chauffeur of hij plaatsen wist die we graag als toeristen zouden willen zien en hij nam ons mee naar een bananenboerderij en een krabboerderij! Het was een hele bijzondere ervaring om te zien hoe deze boerderijen werken en het vulde onze kitesurf-off-day perfect. We hoefden geen toegang te betalen om deze boerderijen te controleren omdat ze vrienden waren van onze tuk-tuk-chauffeur. De tuk-tuk-chauffeur die ons een volledige rondleiding door de boerderijen gaf, wilde zelfs geen extra geld voor zijn service, behalve de extra tuk-tuk-rit

Een jungle boottocht met barbecue

Het kostte ons in totaal € 75, -. Vanuit een haven in Kalpitiya stapten we op de privéboot met onze gids, die ons naar Wilpattu National Park bracht. Onze eerste stop was bij de mangroven waar we een gigantische Baobab-boom vonden. Onze gids vertelde ons dat ze het ‘Ali Gaha’ (vertaald als Elephant Tree) noemden omdat de schors van de boom vergelijkbaar zou zijn met de huid van een olifant. Sri Lanka zou 2 van deze bomen kennen, de andere zou je ergens rond Mannar kunnen vinden en beide bomen zouden minstens 700 jaar oud zijn.

Na in de boom te zijn geklommen en een paar foto’s te hebben gemaakt, stapten we terug in de boot. Op weg naar de jungle zagen we veel prachtige vogels; Pelikanen, haviken, adelaars, zwaluwen, parkieten en reigers. We stopten ergens in de jungle en onze gids bereidde onze maaltijd voor terwijl Chris en ik rondzwierven. We zagen verschillende soorten apen, voetafdrukken van olifanten, enge grote insecten en andere prachtige vogels. 

Onze gids serveerde ons zeevruchten van de barbecue met roti, curry en aardappelen. Na een niet super chique maar toch lekkere lunch gingen we de Jungle in op zoek naar olifanten. Overdag is er maar een kleine kans om olifanten te vinden, omdat het te warm voor ze is. Om een ​​lang verhaal kort te maken, we hebben 3 uur gewandeld en er geen gevonden, maar onze gids heeft echt zijn best gedaan en dat werd op prijs gesteld. Soms zul je ze vinden en soms niet, maar de hele ervaring was erg verbluffend. Als je van de natuur houdt en de kleine dingen op prijs stelt, is dit een prachtige reis.

Je vindt dit restaurant op Google Maps! Het wordt gerund door een familie (een vader, moeder en dochter). We hebben veel goede verhalen gehoord over deze plek. Toen we kwamen dineren, legde de vader ons uit dat zijn vrouw en dochter naar het ziekenhuis waren en hij alleen rijstgerechten van het menu kon bereiden. Toch was het eten erg goed! We gingen allebei voor een ‘Mixed Seafood’ en hadden veel rijst met greens, krab, garnalen en tonijn. We hebben in totaal 1500 LKR (€ 7,50) betaald.

De vader vertelde ons dat hij officieel niet ’s ochtends open is, maar als we het leuk zouden vinden, zou hij voor ons ontbijt maken voor 500 LKR per persoon. We namen zijn aanbod aan en kregen ontzettend veel eten voor het ontbijt, waaronder smoothies, pannenkoeken, rijst, noedels, snoep, een fruitsalade, koffie, thee, drinkwater, curry’s en nog veel meer! Het was geweldig, maar misschien hadden we hem moeten vertellen dat Chris geen pittig eten aankan … want er waren een paar behoorlijk pittige bijgerechten inbegrepen.

Prijzen

Deze vakantie… Hoeveel heeft het gekost voor ons tweeën? Laat me het voor je opsommen:

 • Economy retour tickets met  Quatar                                               € 1473,00
 • Duty free likeuren op Schiphol                                                          € 80,00
 • Accomodatie KHB voor 13 nights + extra’s                                   € 225,00 – 45600 LKR
 • Transfer KBH van & naar Colombo airport                                    € 100,00 – 22000 LKR
 • Kite trip Dreamspot + Vella Island op 1 dag                                  € 85,00 – 17200 LKR
 • Jungle trip + BBQ                                                                                € 75,00 – 15500 LKR
 • Kite repair bij KSL (for Chris’s kite)                                                  € 60,00 – 12200 LKR
 • Eten (incl. dinners), boodschappen, souvenirs, tuk-tuk, etc.     € 291,00 – 56000 LKR

In totaal: € 2389,- voor 2 personen / € 1194,50 per persoon.

Extra info

Er is nog veel meer dat u kunt doen rond Kalpitiya, laat staan ​​in Sri Lanka. Ik wil dit land zeker nog een keer bezoeken en meer ontdekken! Een paar dingen die je misschien nodig hebt of wilt weten:

 • Je hebt een visum / ETA nodig. Op Colombo airport zijn de prijzen niet altijd hetzelfde. De veiligste en goedkoopste manier om dit te doen is via de officiële website: http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Het betekent niet dat je niets meer hoeft te doen … Bespaar jezelf wat tijd en zoek naar een stom bureau met domme kleine formulieren en beantwoord dezelfde vragen als voor je Visa / ETA-goedkeuring. Zonder dat kom je niet door immigratie in Colombo.
 • Ik heb meerdere keren een apotheek nodig gehad, je kunt er een vinden in Kalpitiya. Als je tegenover het grote Boeddhabeeld staat, is er een straat aan je linkerhand. Loop die straat in en je vindt een supermarkt met apotheek binnen 100 meter. De mensen die er werken, spreken uitstekend Engels en hebben me de zorgproducten gegeven die ik nodig had met duidelijke instructies.
 • Hoewel Sri Lanka malariavrij is, is de knokkelkoorts mug nog steeds aanwezig, met veel andere muggen als het donker wordt. Ik ben nog steeds een paar keer gestoken ondanks de 50% DEET. Als je geen anti-muggenproducten draagt ​​(zoals Chris op zijn laatste avond deed), zullen ze je veel meer prikken! Hoewel ons hostel ons een klamboe aanbood, waren we erg blij dat we onze eigen geïmpregneerde klamboe mee hadden genomen. Andere bezoekers werden nog steeds gestoken, ook al gebruikten ze normale klamboes.
 • Er lopen veel dieren rond. Ezels, katten, honden, gekko’s, etc. Het is echt geweldig en overdag zijn ze allemaal aardig en schattig. Al moet je wel uitkijken voor hondsdolheid. Let op als het donker is. De honden reizen in kleine of grote groepen en proberen je te domineren. Ze kunnen zelfs agressief zijn. Na een grote boze schreeuw zullen ze zich meestal terugtrekken, maar sommigen zullen proberen dichterbij te komen nadat je je rug weer hebt laten zien. Niet rennen, het zal hen juist triggeren. Blijf kalm, draai je weer om en stuur ze weg.
 • Als je een scooter of auto wilt huren, heb je een internationaal rijbewijs nodig, OOK heb je een soort goedkeuringsdocument nodig dat je in Colombo kunt krijgen, het kost je 1000 LKR. Meerdere mensen die in het hostel verbleven, kwamen een agent tegen die hier op wees. Sommigen zullen je het alleen mededelen, anderen zullen je vasthouden totdat je dat formulier krijgt of kunnen zelfs het voertuig in beslag nemen omdat dat de wet is. Anderen die je kunt afbetalen zijn corrupt.
 • Voor je elektrische apparaten heb je een D-, M- of G-stekker nodig. Je kan een adapter in Sri Lanka kopen, die +/- € 2,00 kost.
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
nl_NLNL