INTERVIEW: KITE4LIFE

Kanker & kitesurfen. Ja, aan die combinatie denk je niet zo snel hé? Baris van Kite4Life wel! Op 17 april 2019 heb ik Baris mogen interviewen en hem uitgehoord over zijn bijzonder prachtige stichting met een ijzersterk doel. 

Bekijk de vlog om het interview te zien en alles te weten te komen over de kick-off van Kite4Life op 25 mei 2019 in Zandvoort!

Kite4Life is een stichting die kankerpatiënten en overlevers van kanker, samen met hun directe naaste kennis wil laten maken met kitesurfen. Zoals Baris dit mooi zegt: “Ik wil het gevoel van vrijheid, hoop en trots terug geven”. Dit geweldige idee is ontstaan naar aanleiding van een alles behalve geweldige situatie. Baris, de oprichter van Kite4Life, is zelf namelijk ook een overlever van kanker. Hij weet als geen ander wat voor een impact kanker heeft op je leven en ook op je gezin, je naasten. Zelfs wanneer je lichamelijk hersteld bent van kanker kan de emotionele nasleep ontzettend groot zijn:

“Ik ben gediagnosticeerd, geopereerd en weer naar huis gestuurd binnen 5 dagen. Nadat ik ‘genezen’ was, werd er een uitzaaiing gevonden en ben ik nog een keer een traject door gegaan. Pas later, toen ik eenmaal de rust had om alles te laten bezinken is mijn wereld in mekaar gestort. De psychosociale impact van kanker was enorm groot. Mijn relatie en gezinsleven stonden onder grote druk. In die fase hebben Marieke en ik één hele goede beslissing genomen: Het boeken van een eerste kitesurfles. Na de eerste les hebben we samen gevoeld dat het een ontzettend mooie afleiding is. Tijdens de les ben je zo geconcentreerd bezig met wat je aan het leren bent, dat je niet meer stil staat bij je dagelijkse ellende.”

Baris

Baris vertelde mij over het positieve effect wat kitesurfen op zijn leven had, maar ook op het leven van zijn gezin! Gesprekken gingen niet meer alleen over problemen, maar over kitesurfen, de wind, de techniek en alles wat erbij komt kijken. Als je een kiter bent weet je dat het in onze kitewereld niet uitmaakt wie je bent, wat je verdiend of waar je vandaan komt. Als je een bar (het ‘stuur’ van een kite) vast hebt, hoor je erbij.

Om al deze positieve veranderingen met anderen kankerpatiënten, overlevers en hun naasten te kunnen delen heeft Baris Kite4Life opgericht. Kite4Life heeft inmiddels behoorlijk wat grote namen achter de stichting staan als ambassadeurs, waaronder Ruben Lenten!

Op 25 mei 2019 vind de Kick-off van Kite4Life plaats in de watersportvereniging van Zandvoort. Kite4Life bied 25 kankerpatiënten en overlevers, samen met één van hun naasten, de mogelijkheid om de positieve effecten van een eerste kitesurfles te ervaren. Voorafgaand aan de les zullen zij kennis maken met het verhaal achter Kite4Life, gevolgd door de wetenschappelijke onderbouwing van een medisch specialist. Voor deze dag wordt een persoonlijke bijdrage gevraagd van € 15,- per persoon en voor nog eens € 15,- per persoon (optioneel) krijgt het duo een daghap en borrel na de kitesurfles. Alle deelnemers komen in aanmerking voor een lespakket van 9 uur (3 x 3 uur) voor in totaal € 35,- per persoon!

Op dit moment zijn er nog steeds plekken vrij en is inschrijven nog mogelijk! Ben jij een patiënt of overlever? Dan kan je je aanmelden via https://kite4lifefoundation.org/aanmelden/ ! Ken jij een patiënt of overlever? Stuur ze dan deze blog, bovenstaande aanmeldlink of website link van Kite4Life door: https://kite4lifefoundation.org .

Kite4Life hoopt dit event jaarlijks te kunnen organiseren en wie weet later in de toekomst zelfs lokale events in Nederland! In het komende jaar vind er ook nog een fundraiser event plaats, waar wij van de kitesurf community de mogelijkheid krijgen om iets bij te leren van pro’s en ter gelijke tijd deze geweldige stichting kunnen steunen!

Houd https://kite4lifefoundation.org dus in de gaten en vergeet deze super toffe stichting niet te volgen op Facebook and Instagram!

Spread the word!!

Vlog: Kick-off event Kite4Life

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
nl_NLNL