LEREN KITESURFEN? NEEM VEILIG LES

Yes! Onze prachtige sport wordt steeds bekender! Super tof! De mensen die willen leren kitesurfen kennen vaak al een kitesurfer in hun sociale kring. Natuurlijk is het hartstikke leuk als je elkaar kan helpen! Iemand wil iets leren… + de ander kan het…= Laten we maar beginnen en gooi die vlieger op! Ja… Hoe leuk dat dan ook klinkt.. Doe het alsjeblieft niet!

Zelfs als je ontzettend goed kan kitesurfen wil dat zeker niet zeggen dat je ook goed les kan geven. Lesgeven is een vak apart en dat is niet voor niks! Een ervaren (gecertificeerd) instructeur zorgt er voor dat iemand veilig leert kitesurfen. Niet alleen voor de lesnemer zelf, maar ook voor de omgeving. Controle, gevaren en problemen herkennen tijdens het les geven is iets wat absoluut niet onderschat mag worden. Een instructeur is getraind in het stapsgewijs les geven, waardoor informatie beter wordt opgeslagen door een cursist. Daarnaast zorgt dit ervoor dat er geen belangrijke informatie wordt overgeslagen en dat ‘gevaarlijk’ gedrag kan worden voorkomen. Mocht het toch zo zijn dat er iets fout gaat.. Dan zijn de meeste instructeurs ook getraind in het geven van eerste hulp! Pas nadat de basis van het kitesurfen er goed in zit, kunnen wij, de niet-instructeur-kitesurfers onze kennis gaan delen over de puntjes op de i.

“Ja.. maar hallo, als ik sommigen zie lesgeven dan denk ik, dat kan ik veel beter en veiliger!”, Wil je iemand echt helpen? Raad dan een school of instructeur aan waar jij 100% achter staat, maar geef alsjeblieft zelf geen les als je niet bevoegd bent en geen ervaring hebt! Wil je echt iemand heel graag les geven… Haal dan je papieren.

“Maar Sjonnie zegt dat hij het echt heel goed kan uitleggen en super voorzichtig zal zijn! Het bespaart me een hoop geld…” Sjonnie is een pannenkoek en jij ook. Kitesurfen blijft een stoere sport met risico’s. Geld uitgeven om dit op een veilige manier te leren is een investering, ook voor je omgeving. Met motorrijden leer je toch ook niet van je niet-instructeur-maatje om vervolgens de snelweg op te donderen? Nee. Levensgevaarlijk. Ditto met kitesurfen.

Wie raad ik aan?

Ik ken geen scholen die niet op een veilige en leuke manier les kunnen geven. Dus zolang je naar een kitesurfschool gaat die goed staat aangeschreven en waarvan de instructeurs gecertificeerd zijn zit je meestal goed! MAAR er is één iemand waarover ik me uitzonderlijk positief blijf verbazen. Hij is niet zó maar een instructeur of (onderdeel van) een kiteschool, hij is een coach! Als ik opnieuw had mogen lessen als beginner, dan had ik het 100% bij Kite Coach gedaan!

Wat Kite Coach in mijn ogen onderscheidt van de rest? Dat zal ik je vertellen!

  • 1 Coach/Instructeur. Kite Coach is 1 man sterk en ook IKO level 2 gecertificeerd. Je zal dus altijd les krijgen van dezelfde instructeur die weet waar je de vorige les bent gebleven.
  • Geen groepslessen. Kite Coach is een groot voorstander van privé lessen. Behalve dat de prijs – kwaliteit verhouding een stuk beter is bij privé lessen (aangezien je niet 2/3e van je les aan het wachten bent) is het ook veiliger en efficiënter. Wil je het plezier delen en/of een minder intensieve les? Dan kan je je les delen! Jawel. Delen. Je betaalt geen prijs per persoon. Maar een totale prijs met je buddy per uur.
  • Je gekochte uren zijn niet persoons gebonden. Ben je het zat? Is het toch niks voor jou? Maar lijkt het je broertje wel leuk? Dan kan je je gekochte uren overdragen aan hem! (Of wie dan ook.) Hoe meer uren je boekt, hoe groter je financiële voordeel, wat extra handig is als je dit ook nog eens wilt delen.
  • Foil lessen. Jawel! Kite Coach biedt ook foil lessen aan! (Even als progressie sessies voor twintippers.)
  • Geen geschreeuw. Je bent verbonden met je coach via de telefoon. Ja echt! Dus geen onduidelijk irritant geschreeuw vanaf de waterkant met een springende sprinkhaan.
  • Meerdere spot mogelijkheden (inclusief lift!). Kite Coach rijdt rond in een elektrische, goed beveiligde bakfiets. Hierdoor kan hij op verschillende locaties lesgeven, heeft hij altijd de juiste spullen bij zich en kan hij jou spullen goed en veilig opbergen. Oja! Je krijgt ook nog eens een lift van hem!
  • Uber Fancy. Ik heb een groot zwak voor goede vormgeving en de website van Kite Coach (samen met z’n fiets) ziet er prachtig uit. Daarnaast kan je er ook gratis extra info vinden zoals een rookie-guide. De site is voor zo ver ik weet wel alleen in het Engels.. Maar zelf spreekt hij gelukkig ook vloeiend Nederlands.

Oké, ik kan nog een hele lijst maken met punten die ik gaaf vind… Maar klaar met de veer in de reet van Kite Coach Ruben. Meer info over hem kan je vinden op kite-coach.com & Instagram.

 

Maar wat je ook doet… Als je wil leren kitesurfen: VOLG. EEN. CURSUS.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
nl_NLNL