GEK GEWORDEN OP MADNES

5, 6 & 7 juli was strand Nes op  Ameland in de ban van een geweldig festival: MadNes! Wat is MadNes? Zelf promoten zij dit als een surf-, skate-, en muziek festival, maar naar mijn mening is het zo veel meer! Dus iedere keer dat ik iemand vertelde waar ik heen zou gaan zei ik “Een soort extremesport festival met muziek”, wat misschien ook niet helemaal op zijn plek was, want tja, het is echt veel en veel meer dan ook alleen dat!

Ik had gehoord van de vele clinics waar je je voor kon inschrijven, maar had deze start datum niet in de gaten gehouden. Oeps. Bijna alles vol. Ik had me nog net voor 2 dingen kunnen inschrijven: Golfsurfen op zaterdag en Skateboard schilderen op zondag.

Wegens het trouwen van ons (schoon)zusje hebben we de eerste dag van MadNes niet meegemaakt, maar wel een ontzettend mooie bruiloft. Zaterdag ochtend stapte we vroeg de auto in, vanaf Rotterdam naar Holwerd was het idee, maar ter hoogte van Amsterdam kwamen we er achter dat ik de tickets was vergeten. Shit… En die moesten toch echt geprint gescand worden. Gelukkig konden we printen langs de snelweg bij de Starbucks! En door. Auto geparkeerd, boot gepakt, fietsen gehuurd (ik haat fietsen), ingecheckt in hotel en eindelijk aan het begin van de middag aangekomen op MadNes! Laat dat feestje maar beginnen!

We kregen ieder 2 bandjes, een voor ons avond eten & een waar we mee konden betalen. Via een app of opwaardeer automaat konden deze worden opgewaardeerd. Maar helaas.. Geen bereik op het strand, dus op naar de automaat & hoppa opgeladen. We hadden 1,5 uur voor onze golfsurfclinic en maakte daar gebruik van door het terrein te verkennen en een hapje te eten. Man wat was er veel te zien en te doen!! Ik zag skaters los gaan op de half-pipe, mensen zich in allerlei bochten wringen met yoga, een hindernisbaan die zowel door volwassenen als kids werd bestormd, golf- en kitesurfers die los gingen op het water achter het festival & een BMX clinic, check. Daar wil ik hoe dan ook aan mee doen. Maarja… niet ingeschreven hé…

Tijd voor onze eerste echte clinic. Golfsurfen. Ik in een voor mij veel te klein kinder wetsuit, Chris in een veel te groot mannen wetsuit, beide vol met gaten. Zo slim om onze eigen wetsuits mee te nemen waren we niet. “Oef, dit gaat koud worden” dacht ik. De grote groep van mensen in te kleine en grote wetsuits werd verdeeld over de instructeurs. Pak een board, hier heb je een korte instructie & gaan met die banaan. Te koud? Ik was zo druk bezig met gespoeld worden dat ik er niks van heb gemerkt! Maar wat was het leuk zeg!! Een aantal van onze groep waren echt super lekker bezig, inclusief Chris. Ja, die kregen het voor elkaar om even te staan. Ik… Ik voelde me net een niet voor golfsurfen gemaakte zeehond en heb een golfje kunnen pakken op mijn knieën, waarna ik face-first kopje onder ging. Helemaal uitgeput en voldaan zijn we terug gekomen. Dat te kleine wetsuit uittrekken.. dat was een drama. En koud. Maar golfsurflessen nemen is misschien toch iets wat we deze zomer gaan doen dankzij de clinic!

Tijd voor eten. Hmmmmm.. Heerlijke gevulde tortilla’s met bonen, vlees, groente en rijst. Op. Na nog een rondje lopen kwamen we bij “De Rits”. Waar Jasper van der Veen, een cabaretier ons aan het lachen maakte, gevolgd door een avond vol goede muziek & dansjes! Wat geweldig om deze leuke bands te leren kennen en wat gek dat ik hier nooit eerder naar heb geluisterd!! We hebben genoten van de optredens van Starfish, Hackensaw Boys, The Phantom Four, Bukahara & The Stiff Joints. Ondertussen heeft Chris de illusie gekregen dat hij de half-pipe ook wel kon temmen, heeft z’n ego een deuk opgelopen en hebben we ons nog even vermaakt op het ‘kinder’ skateparkje om zijn ego weer te herstellen. Tegen middernacht werd het lastig om op onze beentjes te blijven staan… Oké, we gaan verstandig doen. 30 minuten terug fietsen. Aangeschoten & met tegen wind. De heen weg was heuveltje op en af… nu leek het alsof we alleen maar heuvel op gingen. Ik haat fietsen. Aangekomen in ons hotel namen we een nachtelijk bad om te vieren dat we de rit overleefd hadden, daarna gingen onze lampen uit.

Na een korte nacht, een lekker brak ontbijt en nog een fietsrit waren we om ongeveer 11:00 weer op het terrein. 1, 2, 3, 4 Red Bulletjes werden achterover getikt. YES! Ik hoopte al dat veel brakke festivalgangers wat langer in hun bedje bleven liggen en mijn gebeden waren overduidelijk verhoord.

We konden als een van de eerste zip-linen over het festival terrein. Wat een kick! Die BMX clinic? Die heb ik gevolgd! Als plaatsvervanger van iemand die waarschijnlijk nog brak op z’n bedje lag. Super gaaf!!

Na een stukje wandelen werden Chris en ik overgehaald om mee te doen aan Apenkooien! Ik was helemaal kapot gemaakt, had zand op allerlei plekken waar ik het niet wilde hebben, maar heb me geweldig vermaakt! Na het Apenkooien hadden we honger. En dorst. Gelukkig waren er genoeg eettentjes waar we ons buikje heerlijk konden vullen. We knikkerde er nog een paar Red Bulletjes in en hebben ons een half uur lang gestort op een indo-board terwijl er in de andere helft van de tent gesalsadanst werd. Tijd voor mijn laatste clinic, skateboard schilderen. Ik had m’n boardje al meegenomen en heb in 1,5 uur tijd een ‘draak’ op mijn skateboard geschilderd.

Wat een geweldig festival. Helaas waren we aan het einde van het festival gekomen en moesten we haast maken om op tijd te zijn voor onze boot.

Ik was al jaren niet meer naar een festival geweest. Mede doordat ik vreselijk ongeduldig ben, niet wil wachten, gestopt ben met roken (en dat graag wil volhouden) en het ook vaak wat aan de dure kant vind. Maar MadNes, jij bent het allemaal waard. Niks wachten, ik heb me echt alleen maar vermaakt en er waren nog genoeg andere dingen die ik ook had willen proberen zoals boogschieten, yoga, slacklinen, brandingraften, mountainboarden en ga zo nog maar even door. Helaas. Je kan niet alles hebben hé.

Dus dat betekent maar een ding: Tot volgend jaar MadNes!

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
nl_NLNL