Kitesurf dakkoffer

EEN KITESURF DAKKOFFER

Wie mij heeft zien rijden herkent mijn auto uit duizenden. 365 dagen per jaar heb ik een dakkoffer bovenop mijn auto. Een met mooie PLKB en kite stickers waardoor het een echte kitesurf dakkoffer is. Mijn vader kwam met het idee. Het eerste jaar heb ik geweigerd om te luisteren, zoals ik wel vaker doe. Het is namelijk best wel een investering: je dakdragers, je koffer en dan ook nog eens extra benzine wat je moet betalen! Ondanks dat ben ik blij dat ik weer is heb gekozen om te luisteren. Tja, al die extra beschadigingen en zout/zand vlekken in je auto kunnen de waarde van je wagentje best wat naar beneden brengen. En zo voorkom je ook dat al dat vocht lekker gaat stinken.

Sinds ik de dakkoffer heb krijg ik behoorlijk wat vragen van mede kitesurfers. Dus tijd voor een post met alles op een rijtje!

Ben je extra geld kwijt aan benzine?

Ja, ik ben extra geld kwijt aan benzine. Merk ik hier veel van? Nee. Ik rijd, vooral voor mijn werk, ontzettend veel binnen de bebouwde kom, waardoor mijn verbruik altijd wel wat hoger ligt dan bij anderen die dezelfde auto hebben. Volgens de specificaties van mijn auto, binnen de bebouwde kom, ligt het gemiddelde gebruik op 5,5 l/100 KM. Met dakkoffer rijd ik meestal gemiddeld 5,8 l/100 km (zonder sportief rijgedrag). Als er €2,00 gevraagd zou worden voor een liter scheelt het €0,60 op 100 km.

 

Hoe  groot is je dakkoffer?

Mijn dakkoffer heeft een inhoud van 440 liter, is 180 cm lang, 78 cm breed, 41 cm hoog, 19 kg zwaar en heeft een maximum laadvermogen van 50 kg.

Wat zijn de voordelen van een dakkoffer?

 • Minimale zand, water en drap in je auto.
 • Geen stank door vocht.
 • Geen extra beschadigingen aan de binnenkant van je auto.
 • Meer ruimte in de auto zelf.
 • Niemand ziet wat je er wel of niet in hebt liggen, daarnaast is een raampje zo in getikt maar vergt het enige doorzettingsvermogen om een dakkoffer open te breken.
 • Ook te gebruiken voor verhuizingen, wintersport en het opbergen van je schoonmoeder.

Wat zijn de nadelen van een dakkoffer?

 • Je verbruikt meer benzine.
 • Je haalt hem er niet zo 1,2,3 af.
 • De klep kan kapot gaan in harde wind als je hem open laat staan.
 • Je zal je rijgedrag iets moeten aanpassen + je kan net even wat minder hard optrekken.
 • Als je klein bent heb je een trappetje nodig.
 • Ook het zand in je dakkoffer zal je af en toe moeten op zuigen.
 • Je vergeet nog wel eens dat je je spullen of je schoonmoeder er hebt opgeborgen.
 • Je kan niet meer door de wasstraat en komt niet meer iedere parkeergarage in.

Vind je het waard?

Zeker weten! Ik ben er best van geschrokken hoeveel zand er uiteindelijk in mijn dakkoffer lag naar een paar kitesurf sessies, zelfs als ik steeds alles afstofte met een stoffertje. Beter in mijn kitesurf dakkoffer dan in mijn bekleding!

Kitesurf dakkoffer
Kitesurf dakkoffer

Waar moet ik op letten als ik een dakkoffer op mijn auto wilt?

 • Kies dakdragers die bij je auto passen, anders kan het je dak beschadigen.
 • Let op het draagvermogen van je dakdragers. Het moet het gewicht van zowel je dakkoffer als je kitesurfspullen aan kunnen.
 • Let op de afmetingen van je dakkoffer, je wilt uiteraard wel dat je waveboard of snowboard er ook in past, daarnaast moet de dakkoffer kwa lengte ook bij je auto passen. 
 • Let op het laadvermogen van je dakkoffer.
 • Neem goed de tijd om alles vast te zetten & ga er niet gelijk mee crossen. Bij mijn eerste stoepje schoot mijn koffer scheef. Inmiddels hebben we die van mij ook extra vast gezet met tyraps.
 • Meet hoe hoog je auto is inclusief dakkoffer, anders sta je straks klem in de parkeergarage…
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
nl_NLNL