kite4life market & talkshow

TERUGKIJKEND OP DE KITE4LIFE MARKET & TALKSHOW

Ongeveer 1,5 jaar geleden leerde ik Baris kennen. Baris heeft zijn liefde voor kitesurfen ontdekt tijdens zijn herstel van kanker. Het kitesurfen liet hem en zijn vrouw weer in het hier en nu zijn en gaf hen de mogelijkheid om even niet aan de sleur te denken die de kanker had veroorzaakt. Omdat Baris deze ervaring met mede kanker patiënten/overlevers en hun naasten wilde delen heeft hij de Kite4Life Foundation opgericht, gesteund door diverse professionele kitesurfers. Om meer te lezen over hoe Kite4Life is ontstaan: klik hier!

Na een succesvol kick-off event in mei 2019 wilde Baris het kite-seizoen van 2020 beginnen met het Kite4Life Festival Fundraiser Evenement. Helaas heeft de Covit-19 situatie roet in het eten gegooid van Baris. Maar net als bij de hobbelige weg naar het herstel van kanker liet Baris zich ook hier niet tegenhouden.

Naast een Webinar in juni, kwam op 13 september 2020 de Kite4Life Market online. Op de Kite4Life Market kon je een week lang bieden op gedoneerde overnachtingen, uitjes, kitesurfmateriaal, wetsuits, kleding en clinics van diverse pro kiters. WAT!? Clinics van pro kiters? Ja zeker! Ruben Lenten, Youri Zoon, Annabel van Westerop, Dylan van der Meij, Lasse Walker en Steven Akkersdijk boden allemaal een clinic aan! Maar vergeet ook zeker niet het Lieuwe Shotgun board met een custom made design van niemand minder dan de Dutch Beach Artist Tim Hoekstra waar je op kon bieden!

Één week later op 20 september 2020 vond de Kite4Life Talkshow plaats waar het opgehaalde bedrag bekend zou worden gemaakt. Deze Talkshow was online te volgen via de website van Kite4Life, maar op uitnodiging van Baris heb ik dit in levende lijve mogen bijwonen. Ontzettend gaaf!

De Talkshow werd opgenomen in het plaatsje Beesd bij Studio Het Nut. Jawel, het heet echt “Het Nut”, hoe toepasselijk en mooi is dat!? De gasten (including moi) werden hier met een warm hart en corona proof ontvangen. Tim Hoekstra, Annabel van Westerop, Roderick Pijls, natuurlijk Baris zelf en de opnameploeg waren druk aan het voorbereiden op en rond het podium.

Nadat alle voorbereidingen waren afgerond hebben we met z’n allen heerlijk gegeten en werd ons gevraagd om de telefoons alvast uit of op stil te zetten. Show Time!

Foto's van Rein Rijke: www.zoutfotografie.nl

Tim, Annabel en Roderick werden voorgesteld aan het (online) publiek en bespraken samen met Baris verschillende onderwerpen rondom kitesurfen, kanker en hoe het kitesurfen kan bijdragen aan herstel. En toen was het tijd: de onthulling van het opgehaalde bedrag! 

Kite4Life heeft met de Market €4.375,- opgehaald waarmee ze nog meer patiënten/overlevers van kanker en hun naasten kitesurflessen kunnen aanbieden!

Wil jij meer weten over Kite4Life of de talkshow terug kijken? Klik dan hier om naar hun website te gaan. De talkshow vind je op de homepage.

Daarnaast blijft de Market van Kite4Life bestaan! Dus mocht je een gaaf kado of uitje willen kopen voor jezelf, vrienden of familie waarmee je ook dit goede doel steunt, klik dan hier!

Of… Heb jij producten of uitjes die je wilt doneren aan Kite4Life zodat deze op de Market aangeboden kunnen worden? Neem dan contact op met Kite4Life via deze pagina.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
nl_NLNL